Zwem 60 baantjes binnen 6 dagen, tag daarnaast 6 anderen om ook mee te doen, en help mee aan het recyclen van plastic afval in Ivoorkust tot bouwstenen voor klaslokalen
Doel: 6000 euro

 

Wist je dat je als kind recht hebt op vrije tijd en beweging? De zomervakantie is de perfecte gelegenheid om lekker veel in het zwembad te duiken. En hoe leuk is het dat je door te zwemmen ook kinderen kunt steunen die je hulp goed kunnen gebruiken?

 

De challenge

Zwem 60 baantjes binnen 6 dagen tijdens de zomervakantie, en tag 6 anderen om ook mee te doen. Zo help je mee aan het recyclen van plastic afval in Ivoorkust tot bouwstenen voor klaslokalen. Klik op Start Je Eigen Actie om je eigen Uni6daagse sponsoractie actie te starten. Je kunt alleen een actie starten of met elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld een Uni6tal vormen met vrienden of familie en als team meedoen. Je mag zelf kiezen welke dagen van de zomervakantie je gaat zwemmen.

Bekijk de video oproep van Ranomi Kromowidjojo.

 

Problemen in Ivoorkust

De afgelopen periode konden kinderen in Nederland gelukkig weer naar school, maar voor veel kinderen op de wereld is dat nog anders. In het West-Afrikaanse land Ivoorkust bijvoorbeeld, kunnen 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school gaan. Ook heeft het land een groot afvalprobleem. Iedere dag komt ruim 288.000 kilo plastic uit de hoofdstad Abidjan terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Een kleine hoeveelheid hiervan wordt verkocht door vrouwen en jongeren zodat het gerecycled kan worden, maar voor dit werk krijgen ze vaak te weinig betaald.

 

Plastic bouwstenen voor klaslokalen

Met het project ‘plastic bricks’ zorgt UNICEF dat het afvalplastic in de hoofdstad Abidjan wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen, zodat meer kinderen naar school kunnen gaan. Het plastic koopt UNICEF van de vrouwen en jongeren tegen een eerlijke prijs. Zo creëren we een schonere leefomgeving voor kinderen en zorgen we ervoor dat kinderen naar school kunnen. 

 

Deze actie is een initiatief van het vrijwilligersteam uit de regio Rotterdam. Volg ons ook op social media: Instagram: @rotterdam4unicef, Facebook: @rotterdam4unicef, Twitter: @UNICEFRotterdam.

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close