The Boo Boyz in actie voor UNICEF met hun song 'De Game’ voor Back2school 

‘De Game’ gaat over het gevoel van ‘geven’: dat dat eigenlijk leuker is dan ‘krijgen’. Helemaal als je zelf al zoveel hebt dat je niet weet wat je voor je verjaardag moet vragen, of voor Sinterklaas. En als jouw klaslokaal niét vol zit met kogelgaten, zoals de mensen op het Haagse kantoor van UNICEF de drie vrienden vertelden over Syrië. 

Daarom schreef kinderrapgroep The Boo Boyz speciaal voor de Back2school campagne dit nummer.  Het eerste concert geven zij  13 september 2017 op de Basisschool Oostelijke Eilanden in Amsterdam, een concert om de kinderen in Syrië te helpen!

The Boo Boyz zijn drie schoolvriendjes uit Amsterdam Oost. Acht jaar waren ze toen ze op het hoofdpodium van Paradiso mochten optreden met hun debuutsingle ‘BontKraag’ waarin ze mensen aanspoorden geen echt bont te dragen. Hiermee haalden ze het Jeugdjournaal, de kranten en ‘airtime’ bij 3FM. Daarna was het een tijdje stil rond leadzanger Daniel Gaasterland, Mingus Hoozemans (piano en zang) en Berend Janssen (zang, drum en breakdance). Er moesten B-diploma’s worden gehaald en topo-toetsen, nieuwe Wii-U levels en YouTube challenges. Maar het artiestenbloed kruipt toch waar het niet gaan kan: de jongens, inmiddels tien jaar oud, hadden weer zin om samen muziek te maken. Hun nieuwe onderwerp was snel gevonden toen zij op televisie zagen hoe het leven van leeftijdgenootjes in Syrië er op dit moment uit ziet.

 Ze vinden het ‘eigenlijk wat spannender’ dan twee jaar geleden, toen ze 15.000 likes haalden met hun clip, maar niet eens wisten wat likes wáren. Maar, zoals pianist Mingus deze week uitriep: ‘Let’s go!’ 

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close